Nieuws

14 opvallende nieuwe domeinnaam extensies

domeinnaam extensiesTer opfrissing van je geheugen: Een domeinnaam extensie is de ‘.nl’ achter je domeinnaam. Naast ‘.nl’ zijn er veel meer bekende domeinnaam extensies, waaronder de algemene domeinnaam extensies zoals: .com, .nu, .org enz. (niet .enz) en de landen extensies: .de voor Duitse websites, .be voor Belgische websites enz.

.SUCKS

Bij het ICANN is een nogal aparte aanvraag binnengekomen voor een domeinnaam extensie. Een Canadees bedrijf wil .sucks in gebruik gaan nemen en heeft daar 185.000 dollar voor over. Deze extensie moet gebruikt gaan worden om een dialoog tussen bedrijven en klanten op te starten. Grappig is het wel (McDonalds.sucks), maar tot nu toe is er nog geen website te registreren met deze domeinnaam extensie. De domeinnaam extensie .fail daar in tegen, heeft het wel gehaald.

Veel van de nieuwe extensies zijn Engelstalig, dus je kunt je afvragen of het nut heeft voor Nederland georiënteerde ondernemers.

.AMSTERDAM

Amsterdam heeft inmiddels wel een eigen domeinnaam extensie geregistreerd: .amsterdam. Handig als je in Amsterdam woont of er een bedrijf hebt. De stad moest er wel een slordige €130.000 (belastinggeld) voor neertellen…

De jaarkosten van deze nieuwe domeinnaam extensie liggen over het algemeen wel hoger dan de bekende domeinnaam extensies. Maar als je het er voor over hebt, spring je er wel uit met je domeinnaam!

Hier nog en paar opvallende (wellicht bruikbare) domeinnaam extensies:

.land
.academy
.university
.bike
.training
.tips
.club
.best
.auto
.camera
.bar
.vodka
.restaurant
.fail
.gratis

Voor-registratie nieuwe domeinnaam extensies

De meeste van deze domeinnaam extensies zijn al actief en kun je gebruiken voor het registreren van je webadres. Andere domeinnaam extensies worden dit jaar nog vrijgegeven. Voor deze domeinnaam extensies kun je je voor-registreren.

Wel\Niet doen?

Heb je deze nieuwe domeinnaam extensies nou echt nodig? Als je .nl naam nog vrij is ligt het voor de hand om deze te registreren. Maar het komt voor dat een naam die je wilt bezet is, dan bieden deze nieuwe domeinnaam extensies toch kansen.

Wil je meer informatie over domeinnaamregistratie?  Neem dan contact op via 050 312 90 95 of mail naar sjoerd@viaconcept.nl

Bekijk meer in: Nieuws | Tags: , ,